Szállítással kapcsolatos információk

A szállítási szolgáltatás térítés ellenében vehető igénybe. A szállítási díjak megállapítása Magyarország irányítószám rendszere alapján történik. Irányítószám alapján a szállítási címeket az eladó díjzónákba sorolja, ennek megfelelő díjat számít fel a szállított áru tömegének megfeleően, kg alapon, mely a számlán egy tételben kerül feltüntetésre.

A térfogatra megadott (literes vagy köbméteres) mennyiségi egységű termékek fuvardíjának alapja a kg-ra átváltott érték. 

Irányítószám Fuvardíj
KezdeteVégeFt,-+ÁFA / kg
100029991,8
300039992,5
400059993
600069992,5
700079992,8
800099992,5

Figyelem! A termékek kiszállítása 40 tonna össztömegű gépjárművel történik. A gyártó Budapest területére a behajtási engedélyt központilag intézi, Budapesten kívül a megrendelő feladata a behajtási engedély beszerzése.

Amennyiben behajtás köteles a szállítási cím, ezt kérjük felénk jelezni, és a szállítás megkezdése előtt megküldjük a szállító gépjármű rendszámát.

A szállítási díj alól kivételt képeznek:

  • webercolor SIL termékek
  • hőszigetelő lapok
  • hőszigetelő rendszerek kiegészítői (dübelek, profilok, hálók stb..)

Ezek árai továbbra is leszállítva értendőek. Ha a megrendelt termékek visszaigazolt határidőben történő átvétele a Vevő hibájából meghiúsul, az Eladó jogosult a felmerült szállítási költség leszámlázására.

Vevő a szállítást megelőző munkanapokon déli 12 óráig jogosult a megrendelt szállítási szolgáltatás módosítására, lemondására. A rakodás napján déli 12 óra után a Vevő részéről érkező szállítási szolgáltatás módosítása vagy lemondása esetén az Eladó jogosult ezzel kapcsolatban felmerült költségei továbbszámlázására. Fagyveszélyes termékek szállítása +5°C fok alatti időjárási viszonyok között kifejezetten a Vevő felelősségére és a Vevő fuvareszközével történhet.Kivételes esetben az Eladó külön ajánlat alapján, speciális fuvareszközzel teljesíthet szállítási szolgáltatást, amelynek minden költségét a Vevő köteles vállalni.

Ha az áru átvételének címe nem egyezik meg a számlázási címmel, a Vevő köteles megadni az áruk átvételi helyét, és megnevezni az átvevőt, valamint megadni annak elérhetőségeit.

Teljesítés szállítási szolgáltatás nélkül

A megrendelés teljesítésének helye a gyártó pilisvörösvári telephelye. Ha a Vevő, vagy annak megbízott fuvarozója érkezik a megrendelt termék(ek)ért, a túlsúlyos, illetve a tengelyenkénti súlytöbblettel rendelkező gépkocsit a gyártónak nem áll módjában telephelyéről kiengedni, ameddig a súlytöbblet elhárítása nem történik meg.

Raklapok kezelése

A gyártó minden termékét a raklapelőírásnak megfelelő EUR raklapon szállítja. Az eladó csak a tőle származó, és 2 hónapon belül visszaszállított, a raklapelőírásnak megfelelő minőségű, tiszta, használatra alkalmas állapotban lévő raklapot köteles visszavenni. Amennyiben a Vevő, az építési helyszínen vagy felhasználási(szállítási) címen rendelkezik az előírásnak megfelelő csere raklappal, úgy azt a termék kiszállító járművel visszaküldheti.

A visszaküldött csere raklapok raklap betéti díját a gyártó szállítólevelének kézhez vételétől számított 10 munkanapon belül visszautaljuk. 

Amennyiben a helyszínen nem tud megfelelő csere raklapot biztosítani, úgy azt a telepünkre vissza kell szállítani, vagy mivel a termék EUR raklapra van csomagolva, ezért azt bármelyik raklap visszaváltó telepen értékesíteni tudja. (szabadáras termék)