Flexibilis csemperagasztó - Mit jelent? Mikor alkalmazzuk?

A flexibilis csemperagasztó egy másik, gyakori megnevezése a flexibilis ragasztóhabarcs is, de ugyan azt jelenti mindkét elnevezés. Cikkünkből kiderül, hogy mit is jelent az, amikor egy csemperagasztó flexibilis, valamint, hogy mikor és hol érdemes alkalmaznunk.

A flexibilitáson kívül gyakran olvashatjuk különböző cikkekben és leírásokban az alakváltozásra való képességet is, de ez is pontosan a flexibilitást jelenti. Az aljzatok folyamatos mozgásban vannak, ezért kell olyan anyagokat alkalmaznunk, amelyek csillapítják a nyírófeszültséget, hogy leragasztott burkolatok élettartama hosszú legyen. Ez azt jelenti, hogy a különböző mozgásokat az anyagok lekövetik, ezáltal nem repednek el, vagy válnak fel.

Az anyagok először kitágulnak, majd az után pedig összehúzódnak. Amennyiben ez többször is bekövetkezik és nem flexibilis csemperagasztó volt alkalmazva, elrepedhet a csempe, mert nincs tere mozogni.

S1 és S2 - A flexibilis csemperagasztók osztályozása:

Az S1 és S2 osztályú flexibilis csemperagasztók között annyi különbség van, az hogy az S1 osztályú csemperagasztó képes alakváltozásra, míg az S2 osztályba tartozó csemperagasztó nagy alakváltozásra is képes. 

Ezt az alakváltozásra való képességet a ragasztóhabarcsba kevert polimerek és por alakú műgyanták minősége, valamint azok mennyisége is meghatározza.

Amennyiben minél nagyobb méretű csempét vagy járólapot szeretnénk leragasztani, annál inkább ajánlott az S2 osztályú flexibilis csemperagasztót alkalmazni, más, egyéb esetekben elegendő az S1-es osztályú csemperagasztó alkalmazása.

Weber flexibilis csemperagasztó termékek:

A lentebb megadott flexibilis csemperagasztó árak bruttó árak.