Hogyan válasszuk ki a megfelelő hőszigetelő rendszert?

A tökéletes Webertherm megoldás kiválasztásához több szempontot kell figyelembe venni, melyek közül a műszaki adatok a legfontosabbak, de választásunkat befolyásolhatják esztétikai tényezők is.

Az alapvetően fontos, hogy a választás előtt tisztázzuk a hőszigetelő rendszerrel kapcsolatos műszaki kérdéseket és elvárásokat.

Milyen a falszerkezet felépítése, meglévő hőszigetelő képessége?

A falazat anyaga, összetétele, vastagsága határozza meg a falszerkezet meglévő hőszigetelő képességét ill. hőtároló kapacitását, melyhez igazodnunk kell a megfelelő anyagú és vastagságú hőszigeteléssel. A hőszigetelő rendszerek legfontosabb elemét alkotó hőszigetelő lapok anyagának megválasztásakor a falazat anyagára is figyelemmel kell lennünk: például vályogfalú házra érdemesebb kitűnő páraáteresző tulajdonságú webertherm mineral ásványgyapotlapos rendszert választanunk, míg normál családi házakhoz vagy az iparosított technológiával elkészült épületekhez a polisztirol alapú hőszigetelő rendszerek is megfelelőek (webertherm EPS).

Ha van már egy meglévő, de energetikailag elavult hőszigetelő rendszer a falazaton, a felújításhoz a régi homlokzat bontása nélkül építhető webertherm re-nova plus rendszerünk a legmegfelelőbb választás.

Milyen a szigetelendő felület várható terhelése?

Tekintetbe kell vennünk a várható mechanikai ill. egyéb fizikai terheléseket. A homlokzatok lábazati régiójában nagyobb mechanikai és környezeti (időjárási) igénybevétel jellemző, mely ellen speciális webertherm plus lábazati rendszereink nyújtanak védelmet. A belső terek felől jelentkező magas páraterhelésre (pl. extrém terhelésű vizes helyiségek, mosodák, ipari konyhák) pedig ásványgyapotlapos és speciális clima lapos rendszereink kínálnak megoldást (webertherm clima +).

Speciális igények, feltételek

Új építésnél vagy felújításnál is felmerülhetnek olyan speciális technikai szempontok, melyek meghatározzák választásunkat. Ilyen lehet például a homlokzat függőleges ablaktávolsága, ezen a téren egyedülálló webertherm 1m rendszerünk nyújthat megoldást, akár mindössze 1 méteres függőleges ablaktávolság esetén is.

A legszigorúbb tűzvédelmi előírásoknak is megfelelnek ásványgyapotlapos rendszereink, melyeket az éghetetlen ásványgyapotlapon túl teljes keresztmetszetükben ásványi anyagösszetétel jellemez.

Ha kritikus szempont a hőszigetelő rendszer illetve az egész homlokzat teljes vastagsága, webertherm EPS graphite grafitlapos rendszerünk nyújt megoldást, mivel extrém hőszigetelő képességének köszönhetően jelentősen kisebb vastagsággal tud azonos hőszigetelést biztosítani.

Bármelyik Webertherm hőszigetelő rendszert is választja, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű, valamint időtálló megoldást választ, hiszen e hőszigetelő rendszerek kialakítását kutatások és tesztek hosszú sora kísérte.

Mindenképp gondolkodjunk rendszerben!

Az építkezés vagy felújítás során felhasznált termékek akkor biztosítanak igazán tökéletes megoldást, ha a célnak megfelelő termékek együtt, rendszerben kerülnek beépítésre a gyártó által meghatározott rétegrendek alapján. Így Ön a kiváló minőségű termékek megvásárlásán túl biztosítja, hogy az eredmény maradéktalanul kielégítse az Ön igényeit, és hosszú ideig álljon a mindennapi használat szolgálatában.

Ezen felül a webertherm hőszigetelő termékek a hazai tűzvédelmi és egyéb előírásokat rendszerben alkalmazva elégítik ki, és ez egyben a hőszigetelő rendszerekre vállalt rendszergarancia kiadásának feltétele is.