Weberpas Topdry vékonyvakolat - Látható tisztaság, hosszantartó szépség

A Weberpas topDRY vékonyvakolat rendelkezik a nemesvakolatok több tulajdonságával is. Öntisztuló, magas páraáteresztő képességű, hatását környezetbarát módon fejti ki, valamint véd a gombák és az algák ellen is.

Az AquaBalance technológia

A weberpas topDRY vékonyvakolat egyedülálló AquaBalance technológiája révén a felületi nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás (például eső) megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja.

A weberpas topDRY e tulajdonságának köszönhetően a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat.

Az itatóspapír effektus

Egy vakolatrendszer két különböző módon tudja biztosítani, hogy felülete hosszú távon is száraz maradjon. Hatékonyan taszítja a felületén megjelenő vizet, vagy felszívja azt. A víztaszító vakolatok esetében, a vakolat nem szívja magába a nedvességet, hanem taszítóképességnek köszönhetően sok kis vízcsepp marad a felületén. A vízcseppek így koncentrált nedvességgyűjtőket képeznek, ezek a nedves foltok pedig ideális táptalajt jelentenek az algák és a gombák számára.

A gombásodás, illetve az algásodás megakadályozása érdekében a weber kifejlesztett egy speciális vékonyvakolatot.

Hidrofób vagy hidrofil?

A hidrofób anyagok taszítják a nedvességet, mint például egy sima üvegfelület. A vízcsepp megtartja felületi feszültségét, és a felületen egy kis golyóként megáll. Amíg ez a kis csepp elpárolog, órák is eltelhetnek.

A hidrofil anyagok felszívják a nedvességet, mint az itatóspapír. A nedvesség egyenletesen szétterül a felső rétegben, ahol így nem képez vízzel terhelt felületet. A megnövekedett párolgási felület gyorsabb száradást eredményez.

A termék működési elve

A weberpas topDRY egy teljesen egyedülálló elv alapján működik: az ásványi nemesvakolatok mintájára felszívja a nedvességet a felületi kapillárisain keresztül. A kapillárisok miatt a párolgási felület jelentős mértékben megnövekszik, így gyorsabb száradást tesz lehetővé. Amint eláll az eső, és a levegő újra száraz lesz, a vakolat gyorsan és egyenletesen leadja környezetének a nedvességet.

Nedvességfelvétel

A weberpas topDRY egyenletesen felveszi a nedvességet. Ez egy megnövelt párolgási felület létrejöttét eredményezi, ami gyorsabb száradást eredményez.

weberpas topDRY vékonyvakolat

Nedvesség leadása

Amint eláll az eső, a nedvesség a környező levegőbe diffundál. A vakolat újra száraz, és nem képez táptalajt az algák és a gombák számára.

weberpas topDRY vékonyvakolat

A weberpas topDRY vékonyvakolat előnyei:

  • Sokoldalú alkalmazhatóság: minden Webertherm hőszigetelő rendszerrel alkalmazható.
  • Nagy színválaszték: a Weberpas topDRY vékonyvakolat minden színárnyalatában elérhető
  • Kémia helyett fizika: mivel nem tartalmaz kimosódó vegyi anyagokat, így természetes módon járul hozzá egészséges lakókörnyezetünk fenntartásához.
  • Környezetbarát: mivel nem tartalmaz biocid gombaölő adalékot, így az nem is mosódhat ki. Ezzel védi a vizek tisztaságát.
  • Tartós hatás: mivel fizikai elvek alapján működik, a nedvességszabályzás hosszú távon is megtartja hatását, a homlokzat pedig tovább szép marad.